Janine zong reeds op 16 jarige leeftijd in diverse bands. Op haar 19e begon zij haar professionele opleiding aan het Conservatorium van Leeuwarden die ze afsloot aan het Conservatorium van Alkmaar. Bij zangpedagoog Maria Rondèl werd haar technische basis gelegd. Maria Rondèl gaf ook de zangmethodieklessen die de docent Janine hebben gevormd.

Repertoirelessen kreeg ze o.a. van Margriet Eshuijs.

In 1992 maakte zij haar debuut in “Cyrano de Musical”. In de reprise van “Cyrano”, in theater Carré (1994),  speelde zij menigmaal de rol van Roxane naast Bill van Dijk en Danny de Munk.

In 1995 werd ze gecast als 2e bezetting (invaller voor Pia Douwes) voor de rol van Eva Perón in de musical “Evita”. Deze rol speelde ze zo’n 30 keer.

Sinds 1993 is Janine hoofdvakdocente zang/musical. Ze werkte tot 2000 aan het conservatorium van Alkmaar en van 1998 tot 2012 aan de afdeling musicaltheater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg.

 

Vanaf 1996 besloot Janine als free-lance zangeres te gaan werken. Dit resulteerde in optredens als backing-vocaliste bij diverse artiesten (o.a. Anita Meyer, Gordon, Marco Borsato, René Froger, Gerard Joling, Jamai, Xander de Buisonjé,) studio-opnames en radio- en tv-optredens (o.a. Tros TVShow, NCRV Musicalgala, André Hazes live in Amsterdam ArenA).

 

Zij zong en speelde enkele seizoenen de rol van Droomkoningin Antamea in “De Droomvlucht” in de Efteling.

Van 1998 tm 2000 maakte ze deel uit van de animatieact “De drie baronessen van de Delicatessen”.

 Janine richtte samen met haar zus Lisette “Sh@gadelic” op, een wervelende 70’s show.

Samen vormen zij tevens het duo The Weddingsingers, hiermee zingen ze uitsluitend tijdens huwelijksceremonies.

Sinds 2000 was ze backing-vocaliste van André Hazes. In die hoedanigheid verzorgde ze ook backing-vocals voor o.a. Johnny Logan, Tony Hadley (Spandau Ballet) en Viola Wills. Ook tijdens de afscheidsceremonie van André Hazes op 27 september 2004 zong ze bij de uitvoerende artiesten de backing-vocals.

 

Ook verleende ze haar medewerking als vocal coach aan Danscentrum Artistique te Emmeloord en was ze jurylid van het Flevolands Songfestival en het Drents Liedjesfestival.

In 2012 was een van haar leerlingen finaliste in Holland's got Talent.

UA-49189166-1